Ukrayna krizi

Rusya Dışişleri: ABD'nin Ukrayna'daki biyolojik-askeri faaliyetleri sorunu çözülmeli

BM Genel Kurulu Birinci Komitesi toplantısına katılan Rus heyetinin Başkan Yardımcısı Volontsov, ABD'nin Ukrayna'daki biyolojik-askeri faaliyetleri sorununun çözülmesi çağrısında bulundu.
Sitede oku
BM Genel Kurulu Birinci Komitesi’nin toplantısındaki Rus heyetinin başkan yardımcısı Konstantin Vorontsov, ABD'nin Ukrayna'daki biyolojik-askeri faaliyetlerine ilişkin soruların çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.
Vorontsov açıklamasında şu sözlere yer verdi:
"Biyolojik ve Toksin Silahlar Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi bağlamında, ABD'nin Ukrayna'da Pentagon ve ona bağlı yapıların desteğiyle yürüttüğü biyolojik-askeri programın uygulanmasına ilişkin gerçekler dikkat gerektirmektedir."
Vorontsov, Biyolojik Silahlar Sözleşmesi'ni ihlal ederek gerçekleştirilen bu biyolojik-askeri faaliyetlerle ilgili olarak Rusya tarafından resmi olarak gündeme getirilen geçerli soruların çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.
Rus diplomat, bu durumun, etkili bir doğrulama mekanizması ile Sözleşme'nin tüm maddelerini ele alan yasal olarak bağlayıcı bir protokole duyulan ihtiyacı teyit ettiğini de sözlerine ekledi.
Ukrayna krizi
Rusya Dışişleri: Kiev barışı sağlamaya meyilli değil, çatışmanın devam etmesini istiyor
Yorum yaz