AÇIK ALAN

Erdoğan’dan Meclis açılışında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM açılışında yaptığı açıklamaları değerlendiren Mahir Boztepe, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 20 yıldaki bütün yönetim kariyerinin en rahat dönemini yaşıyor. Anayasa değiştirmek için de en rahat dönem" yorumunda bulundu.
Sitede oku
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Meclis Genel Kurulundaki konuşmasında, yeni yasa yılının milletvekilleriyle birlikte ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.
Güçlü Özgan ve Mahir Boztepe, Erdoğan’ın açıklamalarını Açık Alan’da değerlendirdi.
Güçlü Özgan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan belli ki, yaptığı açıklamalara da bakınca, Türk tipi başkanlık sisteminin yasal zemin üzerinde yapılan tartışmalara bir son vermek amacıyla yeni Anayasa’yı ister gibi bir imaj çizdi benim gözümde” dedi.
Mahir Boztepe ise, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 20 yıldaki bütün yönetim kariyerinin en rahat dönemini yaşıyor. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Karşısında neredeyse bir muhalefetin kalmadığı, uğraşabileceği bir yapının kalmadığı… 2000’li yılların başında AK Parti için askeri vesayet diye tanımlanan bir karşıtlık vardı. Şu anda Meclis’teki muhalefete de baktığımızda Cumhurbaşkanı Erdoğan bence en rahat dönemini yaşıyor. Anayasa değiştirebilecek en rahat dönemini yaşıyor” yorumunu yaptı.
Yorum yaz