DÜNYA

Pakistan'da bulaşıcı 'kırmızı göz' hastalığına yakalananların sayısı 86 bini geçti

Pakistan’ın Pencap eyaletinde eylülde şu ana kadar bulaşıcı "kırmızı göz" (konjonktivit) hastalığına yakalananların sayısı 86 bin 133'e yükseldi.
Sitede oku
Dawn gazetesindeki habere göre, ülkenin çeşitli eyaletlerinde bulaşıcı "kırmızı göz" hastalığına yakalananların sayısı giderek artıyor.
Pencap Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, eylülde şimdiye kadar bulaşıcı göz iltihabı hastalığına yakalananların sayısı 86 bin 133 oldu.
Son bir haftada ise Pencap’ta 40 binin üzerinde vaka rapor edildi.
Pencap eyaleti geçici hükümet Başbakanı Muhsin Raza Nakvi, söz konusu hastalık nedeniyle 56 binden fazla özel ve devlet okullarında eğitime ara verildiğini belirtti.
Öte yandan Hayber Pahtunhva eyaletinde de "kırmızı göz" hastalığına yakalananların sayısı 16 olarak açıklandı.

Uzmanlardan, halka 'önlemlere uymaları' çağrısı

Sağlık uzmanları, "kırmızı göz" hastalığının fabrika, çarşı, pazar ve plazalar gibi ortamlarda ve yoğun nüfuslu şehirlerde hızla yayıldığı uyarısında bulundu.
Uzmanlar, "kırmızı göz" hastalığı vakalarında her yıl artış yaşandığını ancak bu yıl salgının yoğunluğunun fazla olduğunu aktararak, vatandaşlardan önlemlere uymalarını istedi.
"Kırmızı göz" hastalığına yakalananlara, siyah gözlük takmasını tavsiye eden uzmanlar, bu kişilerin yataklarını ve kullandıkları eşyaları ayırmaları gerektiğini vurguladı.

'Kırmızı göz' hastalığı nedir?

Kırmızı göz hastalığı olarak da bilinen konjonktivit, Hızla yayılan göz enfeksiyonudur.
Göz akını örten şeffaf dokunun ve göz kapaklarının içinin iltihaplanması nedeniyle ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde yayılan hastalık, göz içinde kanlanmaya yol açar.
Gözlerde kızarıklık, kaşıntı ve akıntıya neden olan konjonktivit, el teması, öksürme ve hapşırma yoluyla yayılabilir.
Hastalığın bulaşmasını önlemek için ele yıkama, enfeksiyon kapmış kişilerin havlu, yastık, makyaj malzemesi gibi eşyalarını paylaşmama ve gözleri ovmama gibi tedbirlerin alınması öneriliyor.
KORONAVİRÜS
DSÖ, virüslerin ve hastalık yapıcı mikropların dünya genelinde takibi için 10 yıllık plan hazırladı
Yorum yaz