DÜNYA

Duma vekilinden, Batı'daki faşizm kültürünün yüceltilmesine karşı koyma çağrısı

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma milletvekili Biysultan Hamzayev, Batı'da faşizm kültürünün yüceltilmesini protesto etmeye çağırdı. Hamzayev Kanada'da bir Ukraynalı Nazi'nin onurlandırılması gibi durumların tekrarlanmaması gerektiğinin altını çizdi.
Sitede oku
Duma Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi üyesi Hamzayev Sputnik'e yaptığı açıklamada, Rusya'nın Batı'da faşizm kültürünün yüceltilmesini protesto etmesi ve Kanada'da bir Ukraynalı Nazi'nin onurlandırılması gibi durumların tekrarlanmaması gerektiğini belirterek Devlet Duması genel kurulunda buna ilişkin bir teklif sunulacağını vurguladı.
Hamzayev açıklamasında, "Ülkemizin bu tür faşist eylemleri protesto etmesi ve uygun bir açıklama yapması gerektiğine inanıyorum. Yarın genel kurulda, milletvekili arkadaşlarıma ve Devlet Duması Başkanı Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin'e, ülkemiz parlamentosunun Nazileri ve eli kanlı suçluları yüceltmenin kabul edilemez olduğuna dair bir açıklama yapması için çağrıda bulunmayı planlıyorum" dedi.
Milletvekili buna ek olarak milletvekillerinin yaşananları gözden kaçırmaması gerektiğini, Batı'nın bugün "eli kanlı suçluları" akladığını ve faşist ideolojiyi yücelttiğini belirtti.
DÜNYA
Nazi askerini alkışlamışlardı: Kanada Avam Kamarası Başkanı özür diledi
Yorum yaz