DÜNYA

Zimbabve: Rusya kendi topraklarını savunma hakkına sahip

Zimbabve'nin iktidar partisi Zimbabve Afrika Ulusal Birliği-Yurtsever Cephesi'nin (ZANU-PF) enformasyon ve halkla ilişkiler direktörü Farai Marapira, Rusya'nın toprak bütünlüğünü savunma ve egemenliği üzerindeki tehditleri bertaraf etme hakkına sahip olduğunu söyledi.
Sitede oku
Sputnik’e konuşan Marapira, Batılı ülkelerin bu zamana kadar Ukrayna'daki sorunu barışçıl bir şekilde çözmek için çaba göstermeleri ve uzun süreli bir çatışmaya sebep olmamaları gerektiğinin altını çizerek, “Rusya'nın toprak bütünlüğünü savunma hakkı olduğuna, egemenliğinin düşmanlarından gelecek herhangi bir tehdide maruz kalmayacağını garanti etme hakkına sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.
Marapira, ayrıca Ukrayna’da süren çatışmaların devam etmesinin ‘hiç kimsenin’ yararına olmadığını da sözlerine ekledi.
Daha önce tahıl ihtiyacı olan ülkeler yerine daha çok Avrupa ülkelerinin yararına çalışan Karadeniz Tahıl Girişimi’nin uzatılmayacağını duyuran Rusya, Burkina Faso, Zimbabve, Mali, Somali, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Eritre gibi ihtiyacı olan ülkelere ücretsiz tahıl sevkiyatı yapılacağını ilan etmişti.
Bu yılın temmuz ayında St. Petersburg’da düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi'nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tahıl anlaşması kapsamında Rusya'ya verilen sözlerin tutulmadığını kaydederek, “Gelecek 3-4 ay içerisinde, Burkina Faso, Zimbabve, Mali, Somali, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Eritre’ye 25 ila 50 bin ton tahılı bedelsiz bir şekilde sevk etmeyi planlıyor, ayrıca bu ürünlerin tüketiciye ücretsiz sevkiyatını da sağlamaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
DÜNYA
Rusya ve Zimbabve barışçıl atom alanında işbirliği anlaşması imzaladı
Yorum yaz