DÜNYA

Rosatom Akkuyu sayesinde rekor kırdı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) üçüncü güç ünitesi için Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un makine bölümü Atomenergomash tarafından gerçekleştirilen nükleer reaktör tabanı sevkiyatının Rus nükleer mühendislik endüstrisi için tüm tarihi boyunca bir rekor olduğu kaydedildi.
Sitede oku
Rostov Bölgesi Volgodonsk şehrinde bulunan Rosatom’a bağlı Atomenergomash holdingin genel müdürü Igor Kotov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Atomenergomash'ın üretim tesisi Atommash fabrikasında Mersin’de yapımı süren Akkuyu NGS'de kullanılacak üçüncü güç ünitesi için nükleer reaktör tabanının sevkiyatının gerçekleştiğini bildirirken “Rosatom'un Volgodonsk'taki üretim tesisinden 2023 yılında sevk edilen beşinci reaktör tabanı. Bugün yapılan sevkiyat hacmi, Rus nükleer mühendisliği açısından var olduğu tüm tarih boyunca mutlak bir rekor olarak nitelendiriliyor” diye konuştu.
Yakın zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, şirketin bu yıl yüksek kapasite nükleer güç üniteleri için nükleer reaktör kapları üretiminde rekor kırdığını duyurmuştu.
DÜNYA
Rosatom, Sinop'ta kurulacak nükleer santral için Akkuyu NGS projesinin aynısını önerdi
Yorum yaz