DÜNYA

Ersin Tatar: Rusya, Kuzey Kıbrıs'ta konsolosluk açmayı düşünüyor

Rus medyasına konuşan Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yıl sonuna kadar Rusya'nın Kuzey Kıbrıs'ta konsolosluk açmayı düşündüğü belirtti.
Sitede oku
Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rus medyasına verdiği röportajda, Rusya'nın 2023'ün sonunda Kuzey Kıbrıs'ta konsolosluk açmasını beklediğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, konuya yönelik "Konsolosluk açılsa dahi, Rusya bizi tanımayacak. Ancak bildiğiniz gibi Rus hükümeti Kuzey Kıbrıs'ta bir konsolosluk açmayı düşünüyor çünkü burada çok sayıda Rus var. Umarım gerçekleşir" dedi.
Tatar, konsolosluğun açılma konusunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşme sırasında kararlaştırıldığını belirtti ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan bize bu konuyu Putin ile görüştüğünü ve Putin'in kendisine Kuzey Kıbrıs'ta bir misyon açma yetkisi verdiğini söyledi. Bu ileriye doğru atılmış bir adımdır" dedi.
Tatar'ın açıklamalarına ilişkin henüz Moskova'dan herhangi bir doğrulama gelmedi.

Ne olmuştu?

Rusya’nın Lefkoşa Büyükelçiliği’nin Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan yurttaşlarına konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağı, bu kararın insani nitelikte olduğu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanındığı anlamına gelmediği bildirilmişti.
Büyükelçilik yetkilisi, “Rusya vatandaşlarına konsolosluk hizmeti verilecek. Adanın kuzeyinde bulunup ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet vereceğiz. Bu insanların tamamı adanın güney kısmına ulaşamıyor. Bu karar insani nitelikte olup yurttaşlara yardım ve destek sağlamayı amaçlıyor. KKTC'nin herhangi bir tanınmasının söz konusu olmadığı açık” diye konuşmuştu.
DÜNYA
Rusya, Kuzey Kıbrıs'ta konsolosluk hizmeti vermeye başlayacak
Yorum yaz