TÜRKİYE

Starlink Türkiye'ye gelecek mi? Bakan Yardımcısı Sayan 25 Eylül tarihine dikkat çekti

Elon Musk'ın New York'taki Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmesinin ardından 'Starlink Türkiye'ye gelecek mi?' sorusu gündeme geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, görüşmenin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda SpaceX yetkilileri ile 'verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini' bildirdi.
Sitede oku
SpaceX'in sahibi Elon Musk, BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk Evi'nde bir görüşme gerçekleştirdi. Musk, görüşmede Starlink uydu hizmetleri konusunda Türkiye ile iş birliği yapmayı arzu ettiğini ifade etti.
'Starlink Türkiye'ye gelecek mi?' sorusu gündemin başlıklarından biri haline gelmişken, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medyadan bir açıklama yaptı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Sayan 25 Eylül 2023 Pazartesi gününe dikkat çekti.
Bakan Yardımcısı açıklamasında şunları ifade etti:
"Alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, ülkemizde de faaliyette bulunmak istediklerine dair taleplerini iletmişlerdi. Bu taleplerine istinaden, bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı neticesinde; 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyu görüşlerini alacağız."
DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Elon Musk, Türkevi’nden ayrıldı
Yorum yaz