DÜNYA

Kremlin: Karabağ'daki koridorların açılmasıyla ilgili herhangi bir ayrıntı yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karabağ'daki ulaşım koridorları üzerindeki engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmaların yoğunlaştırılması konusunda şu ana kadar herhangi bir ayrıntının bulunmadığını söyledi.
Sitede oku
Gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Peskov, Dağlık Karabağ'daki ulaşım koridorlarıyla ilgili engellerin henüz kaldırılmadığına vurgu yaparken, “Ulaşım koridorlarındaki engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmaların yoğunlaştırılması konusunda anlaştık. Ancak şu ana kadar herhangi bir ayrıntı bulunmuyor” ifadelerini kullandı.
Karabağ'da Azerbaycan tarafından düzenlenen antiterör operasyonu sırasında Rus barış gücüne bağlı askeri personelin yaşamını yitirmesinden sorumlu askeri yetkililer ile ilgili soruları yanıtlayan Kremlin Sözcüsü, Rus tarafının Rus barış güçlerinin ölümünden sorumlu yetkililerin tutuklandığına dair raporlar aldığını doğrularken, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Soruşturma sürüyor. Bu konu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasındaki telefon görüşmesinde de gündeme geldi. Özür dilendi. Ayrıca oradaki olaya karışan bazı yetkililerin görevden uzaklaştırıldığı ve gözaltına alınanlar olduğunu öğrendik. Tüm detayları henüz bilmiyoruz ama en azından soruşturma devam ediyor.”
DÜNYA
Karabağ’daki Rus barış güçlerinin ölümünden sorumlu komutan görevden alındı
Yorum yaz