DÜNYA

Uzmanı anlattı: Türkiye’deki gaz dağıtım merkezi, Avrupa’ya arz konusunda ABD’ye rakip olacak

Rusya’nın Türkiye’de doğalgaz dağıtım merkezi açma teklifiyle ilgili yapılan spekülasyonları değerlendiren Rus uzman Şmelev, Sputnik’e yaptığı açıklamada, Rusya-Türkiye ortak projesiyle ilgili yanlış bilgileri kimlerin yaydığını anlattı.
Sitede oku
Rusya Bilimler Akademisi Ekonomi Enstitüsü Politik Araştırmalar Merkezi Başkanı Boris Şmelev, “Böyle bir merkezin açılmasına Ukrayna karşı çıkıyor. Bu projenin gereksiz olduğunu kanıtlamak, Rusya ve Türkiye’yi karşı karşıya getirmek için her şekilde tüm kaynaklarını kullanıyor. Elbette ABD de karşı çıkıyor. Zira böyle bir merkez, Avrupa pazarlarına sıvılaştırmış ve kaya gazını tedarik eden ABD’ye rakip olacak. Aslında Türkiye’nin içinde de Rusya’ya baskı yapma amacıyla Rusya’nın bu projedeki çıkarlarını kullanmaya çalışan siyasi güçlerin olduğuna da inanıyorum” dedi.
Rusya-Türkiye ortak projesi etrafında olumsuz hava yaratma çabalarının, sunulacak ürünün özellikleriyle ilgili olduğunu dile getiren Şmelev, “Gaz, büyük jeopolitik içeriğe sahip bir ürün. Bu projeyi gömmek isteyen veya en azından bu merkezin yapımıyla ilgili olumsuz siyasi ve bilgi havası oluşturmak isteyen birçok ülke ve siyasi güç, firma, şirket var” diye ekledi.
TÜRKİYE
Cumhurbaşkanlığı kaynağı: Doğalgaz merkezi projesini karalama çabaları Ankara’nın gözünden kaçmıyor
Yorum yaz