Ukrayna krizi

Donetsk cephesinde Ukrayna ordusunun 7 saldırısı püskürtüldü

Rusya Silahlı Kuvvetleri Güney Ordu Grubu Sözcüsü Georgiy Minesaşvili, Donetsk cephesinde 7 saldırısı püskürtülen Ukrayna ordusunun 210 askerini kaybettiğini belirtti.
Sitede oku
‘Yug’ Ordu Grubu Sözcüsü Minesaşvili, Sputnik’e açıklamasında, “Donetsk cephesinde, Güney Ordu Grubu birimlerinin koordineli eylemleri sonucu, Ukrayna ordusunun taarruz birliklerinin Soledar-Artemovsk, Avdeevsk ve Aleksandr-Kalinovsk yönlerinde gerçekleştirdiği 7 saldırı püskürtüldü. Düşman 210 kadar asker kaybetti” açıklamasında bulundu.
Güney Ordu Grubu’na ait savaş uçaklarıyla Avdeyevka’daki Ukrayna ordu mevzilerine füze ve bombalı saldırı düzenlendiğini anlatan Minesaşvili, geçici konuşlanma noktası, yedek komuta merkezi ve iletişim merkezinin yok edildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Topçu birimlerimiz, iki adet ABD yapımı M777 topu, iki adet D-30 obüsü, bir tank, 120 ve 80 milimetre kalibreli iki adet havan topu ve 7 otomobili yok etti. Ayrıca insansız hava aracı kontrol merkezi ve AGS havan topu mevzii vuruldu” dedi.
Ukrayna krizi
Almanya Savunma Bakanlığı duyurdu: Ukrayna'ya 400 milyon euroluk yeni askeri yardım yapılacak
Yorum yaz