DÜNYA

Putin ve Lukaşenko, Soçi'de bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Soçi'deki görüşmesi başladı.
Sitede oku
Rusya lideri Putin, en sık görüştüğü devlet başkanı olan Lukaşenko'yla Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde yeniden bir araya geldi.
Görüşmenin başında konuşan Putin, mevkidaşına Kuzey Kore lideri Kim-Jong-un'la yaptığı görüşmenin detaylarını anlatma sözü verdi.
İki ülke ilişkilerinin güvenilir bir şekilde geliştiğini belirten Putin, "İlişkilerimiz ve elbette işbirliğimiz ile ilgili temaslara, istişarelere devam ediyoruz. En başta da ekonomiyle ilgili, bu alanda her şey istikrarlı ve güvenilir şekilde gelişiyor" dedi.
Lukaşenko'ya Rusya'daki bütçe süreci hakkında bilgi vermek istediğini, her şeyin istikrarlı olduğunu ve bundan memnuniyet duymamanın mümkün olmadığını söyleyen Putin, "Rus ekonomisinin durumunun Birlik Devleti kapsamındaki etkileşimimize yansıdığını çok iyi biliyoruz. Zira bununla ilgili karşılıklı konularımız ve yükümlülüklerimiz var. Bazı meselelerde saat ayarı yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'ABD, Ukraynalılar eliyle misket bombaları kullanıyor'

ABD'nin kendisini ayrıcalıklı gördüğünün ve bizzat suç addettikleri eylemleri gerçekleştirdiğinin altını çizen Putin, Washington'un Ukraynalılar eliyle misket bombaları kullandığını vurguladı.
Ukrayna'nın misket bombalarını en geniş biçimde kullandığına dikkat çeken Rusya lideri, halbuki ABD'nin bu tür silahları kullanmanın suç olduğunu açıkladığını anımsattı.

'Kiev müzakere istiyorsa, bunu doğrudan söylesin'

Rusya'nın Ukrayna'yla ilgili müzakereleri hiçbir zaman reddetmediğini kaydeden Putin, "Eğer diğer taraf istiyorsa, o da bunu doğrudan söylesin. İşte ben bunu söylüyorum, fakat karşı taraftan hiç ses gelmiyor" diyerek Kiev'e mesaj gönderdi.
DÜNYA
Kuzey Kore lideri Kim, Rusya'da savaş uçaklarının üretildiği fabrikaları ziyaret etti

'ABD tango yapmayı beceremiyor, her şeyi güç yoluyla çözmeye çalışıyor'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Rusya'nın müzakerelerden kaçtığını iddia etmek için tangonun iki kişiyle yapıldığı, bu nedenle Moskova ve Kiev'in kendine has bir tango yaptığı yönündeki sözlerine yanıt veren Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tango yapmayı bilmeyen ABD'liler. Elbette tangoda muhteşem, harika bir müzik ve güzel hareketler var, fakat ABD her şeyi güç yoluyla veya ekonomik yaptırımlar, finansal kısıtlamalar, güç kullanma tehditleri yardımıyla çözmeye çalışıyor. Başkalarına öğretmek istiyorlar ancak bunu beceremeyen ve istemeyen kendileri."

'ABD'nin müttefikleri, figüran muamelesi görmekten hoşlanmıyor'

Uluslararası toplumun çoğunluğunun çok kutuplu dünya kurmak için Rusya'yla birlikte mücadele ettiğini belirten Putin, "Mevcut durum neredeyse kimsenin hoşuna gitmiyor. 'Neredeyse' diyorum, zira sizi temin ederim ki, ABD'nin müttefiki olan ülkeler bile figüran muamelesi gördükleri bu durumdan hoşnut değil" ifadelerini kullandı.

'Ukrayna'da yabancı paralı askerleri esir aldık'

Ukrayna saflarında yabancı paralı askerler ve askeri eğitmenler olduğunu kaydeden Putin, birkaç gün önce bunlardan bazılarının yeniden esir alındığını bildirdi.

'Kuzey Koreli gönüllülerin Ukrayna'daki harekata katılacağı iddiası tam bir saçmalık'

Kuzey Koreli gönüllülerden oluşan büyük bir grubun özel askeri harekatın yapıldığı bölgeye gönderileceğine dair iddiaları reddeden Putin, bunun tam bir saçmalık olduğunun altını çizdi.

'Rusya-Kuzey Kore ilişkileri üçüncü ülkeler için tehdit değil'

Rusya-Kuzey Kore ilişkilerinin uluslararası normlar dahilinde sürdüğünü ve üçüncü ülkeleri tehdit etmediğini söyleyen Putin, Moskova'nın hiçbir yükümlülüğünü ihlal etmeden Pyongyang'la ilişkilerini geliştirmenin yollarını arayacağını belirtti.
Yorum yaz