Ukrayna krizi

'Rusya Kahramanı' Sayfullin: Lepestok mayınları çocuklar için tehlikeli, yaralamıyor öldürüyor

'Rusya Kahramanı' unvanına sahip Sayfullin, Ukrayna ordusunun sivillere karşı kullandığı Lepestok mayınlarının özellikle çocuklar için tehlikeli olduğunu belirterek, “Bu tür mayınlar büyükleri yaralarken çocukları öldürüyor” dedi.
Sitede oku
Rusya’nın Tümen şehrindeki Askeri Mühendislik Komuta Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Albay Rustam Sayfullin, Sputnik’e açıklamasında, Ukraynalı asker ve aşırı milliyetçilerin, rastgele ve yoğun olarak sivillere karşı Lepestok mayınlarını kullandığını anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mayın öyle bir mühimmat ki, üzerine askerin yoksa sivilin basması onun için önemli değil. PFM-1S Lepestok mayını 80 gram ağırlığında, patlayıcı maddesi de sadece 40 gram sıvı. Böyle bir mayın üzerine 100 kilo ağırlığında bir adamın basması başka bir şey, ayağını koparır. Beş yaşındaki çocuğun basması bambaşka bir şey, anlıyor musunuz? Orada çocuktan geriye hiçbir şey kalmaz.”

Rusya’nın Ukrayna’daki özel askeri harekatı sırasında, 41. Müşterek Sınıf Ordusu 40. Mühendislik Alayı’na komutanlık yapan ve iki yara alan Albay Rustam Sayfullin, görevini yerine getirirken sergilediği cesaret ve kahramanlıktan dolayı Rusya Kahramanı unvanını aldı. Halihazırda Tümen Askeri Mühendislik Komuta Yüksek Okulu’nun müdür yardımcılığını yapıyor.
Yorum yaz