TÜRKİYE

İstanbul'da sağanak: Araçlar sulara gömüldü, çok sayıda su baskını yaşandı

İstanbul'da Meteoroloji ve valiliğin uyarısının ardından sağanak yağış başta Arnavutköy ve Küçükçekmece olmak üzere farklı ilçelerde etkisini gösterdi. Bazı sokaklar ve caddeler göle döndü, araçlar suya gömüldü. Kentteki duruma ilişkin açıklama yapan İBB Başkanı İmamoğlu Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalanların kurtarıldığını söyledi.
Sitede oku
İstanbul'un bazı ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, sürücüler ilerlemekte zorluk çekti.
Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor.
Arnavutköy'de birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi.
Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, kimileri araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.
Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde yağış nedeniyle içeridekilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.
TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerledi.
İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.

Vali Gül uyardı

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağış olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.
Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.
İstanbul'da akşam saatlerinde çakan şimşekler, Kağıthane bölgesinde gökyüzünü aydınlattı.
Sağanak yağış nedeniyle Kayaşehir metrosunu da su bastı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalanlar tahliye edildi

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu mahsur kalanların kurtarıldığı bilgisini sosyal medyadan duyurdu:
"Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor."

Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'dan canlı olarak yaptığı açıklamalarda "Bazı noktalarda metrekareye 150 kilogram yağış düştüğünü görüyoruz. Bu gerçekten çok ciddi bir rakam" dedi.
Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalanların kurtarıldığını açıklayan İmamoğlu "Bin 808 ihbar gerçekleşti, tümü değerlendirilip personelimiz yönlendirilmektedir. Kayaşehir istasyonumuz kapalıdır, arkadaşlarımız müdahale ediyor" açıklamasında bulundu. Ekrem İmamoğlu kapalı bir yol ya da alt geçidin olmadığını da ifade etti.
Yorum yaz