TÜRKİYE

Bakan Koca: Kırklareli’nde 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralı

Kırklareli'nde yaşanan selde son duruma ilişkin AFAD'dan "İki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir" açıklaması yapıldı. Sağlık Bakanı Koca da 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 yaralının bulunduğunu açıkladı.
Sitede oku
Kırklareli'nde şiddetli yağış sonrası taşkınlarda 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Şu ana kadar mahsur kalan 6 kişini kurtarıldığını açıklayan AFAD, 4 kişi için arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.
AFAD'dan yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:
"İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir. Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından 6 vatandaşımız kurtarılmış, iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz."
Kırklareli Valisi Birol Ekici de 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kırklareli’nin Demirköy ilçesinin Sisli Vadi mevkiinde yoğun yağış nedeniyle 2 kişi maalesef hayatını kaybetmiştir. 3 kişi yaralı durumdadır. Hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Sel sebebiyle kayıp olduğu düşünülen vatandaşlarımız için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerine 6 ambulans ve 2 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kırklarelilerin yanındayız. Allah hepimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.
TÜRKİYE
Kırklareli'nde sel: Sağanak bungalov evleri sürükledi, kayıplar var
Yorum yaz