EKONOMİ

Putin: Rusya yurtdışındaki ortaklarla yapıcı ilişkiler kurmaya çabalıyor

Doğu Ekonomik Forumu’nun katılımcılarını selamlayan Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova’nın yurtdışındaki ortaklarla yapıcı ilişkiler kurmaya çabaladığını belirtti.
Sitede oku
Rusya lideri Vladimir Putin, ülkenin doğusundaki Vladivostok kentinde her yıl düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu’nun katılımcılarını selamlayarak, Rusya’nın ilgili yabancı ortaklarıyla yapıcı ilişkiler kurmak istediğini ve güncel konularda geniş diyaloğa hazır olduğunu vurguladı.
Kremlin’in sitesinde yayınlanan mesajda Rus lider, Vladivostok’taki forumun çeşitli ülkelerden iş insanları, politikacılar, ünlü isimler ve uzmanlar arasında doğrudan ve anlamlı iletişim için fırsatlar yaratan, otoriter ve temsili bir uluslararası etkinlik olarak öne çıktığını ifade etti.
Putin, “Bu forumun başlıca teması ‘İşbirliği, Barış ve Refah Yolunda’ olup, Rusya'nın ilgili tüm yabancı ortaklarla yapıcı ilişkiler kurma çabalarını yansıtıyor. Ülkemiz, bölgesel gündemdeki acil konularda geniş bir diyaloğa tamamen açıktır, Asya-Pasifik bölgesinde eşitlik, karşılıklı yarar ve meşru menfaatlere saygıya dayalı bir devletlerarası ilişkiler sisteminin inşasına yönelik çabalara aktif olarak katılmayı sürdürme niyetindedir” ifadelerini kullandı.

‘Tedarik zincirlerinin oluşumunun belirlenmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması önemli’

Yeni tedarik zincirlerinin oluşum yollarının belirlenmesinin ve gıda güvenliğinin sağlanmasının önemine vurgu yapan Putin, şunları söyledi:
“Forumun genel oturumunun yanı sıra panel oturumları ve tematik yuvarlak masa toplantıları sırasında ticaret, yatırım, bilimsel ve teknik işbirliğinin genişletilmesi ile ilgili beklentiler tartışılacak. Yeni, en verimli üretim ve lojistik zincirlerini oluşturmanın, ulaştırma ve enerji sistemlerini modernleştirmenin yanı sıra bölgede gıda ve çevre güvenliğini sağlamanın yollarının belirlenmesi önemlidir.”
DÜNYA
'Türkiye, Rus bankasının SWIFT'e katılımı için Batı'yla görüştü': 'Güvenilir garantiler gerekli'
Yorum yaz