DÜNYA

Zaharova: Rusya ve Türkiye dışişleri bakanları, en yakın zamanda Moskova'da görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın en yakın zamanda Moskova'da bir araya geleceğini belirtti.
Sitede oku
Sputnik'in sorularını yanıtlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Rusya ve Türkiye dışişleri bakanlarının görüşmesi, en yakın zamanda Moskova'da gerçekleşecek" ifadelerini kullandı. Zaharova, görüşmenin kesin tarihi ve ele alınacak konular hakkında bilgi vermedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs'taki ikinci turundan sonra kurulan yeni hükümette dışişleri bakanı olarak görevlendirilen Fidan, planların kesinleşmesi halinde, Rusya'ya ilk ziyaretini gerçekleştirmiş olacak.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, cuma günkü açıklamasında, Türk tarafıyla temasların sürdüğünü belirterek bu temaslar dahilinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya'ya ziyaretiyle çalışma yürütüldüğünü kaydetmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, geçtiğimiz günlerde Fidan'ın en kısa sürede Moskova'ya giderek Rus yetkililerle tahıl anlaşmasının geleceğini konuşacağını belirtmişti.
DÜNYA
'Putin-Erdoğan görüşmesi, tahıl anlaşmasının geleceğini tayin edecek'
Yorum yaz