Ukrayna krizi

Putin: Kiev, askerlerine kendi vatandaşları değilmiş gibi davranıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna yönetiminin askerleri kendi vatandaşları değilmiş gibi mayınlı arazilere gönderdiğini ifade etti.
Sitede oku
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gece saatlerinde Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) lider vekili Leonid Paseçnik ve Zaporojye Bölge Vali Vekili Yevgeniy Balitskiy'le görüşme gerçekleştirdi. Paseçnik ve Balitskiy, Putin'e bölgelerindeki durum ve yapılan çalışmalar hakkında rapor sundu.

Putin, Paseçnik'le görüşmesi sırasında Ukrayna yönetiminin kendi askerlerine yönelik tutumunu eleştirdi. Rusya lideri, "Bazen karşı tarafın neler yaptığına bakıyorum. Mayınlı arazilere sürdükleri kişilerin kendi insanları olmadığı izlenimi oluştu. Sanki onlar kendi vatandaşları değilmiş gibi davranıyorlar. Sarsıcı. Fakat bu onların meselesi, onların sorunu" dedi ve kesişme hattındaki durumun stabil olduğunu da belirtti.

LHC'yi yöneten ekibin çalışmalarından övgüyle söz eden Putin, mevcut zorlu koşullar altında seçimlerin de organize edileceğine inandığını söyledi. Halktan geri bildirim almak için insanlarla direkt temas kurulması talimatı da veren Putin, LHC yönetimindeki mevcut ekipten insanlara sorunları onların çıkarına olacak şekilde çözebileceklerini göstermelerini istedi.
DÜNYA
Putin: BRICS ülkeleri arasındaki mali işlemlerde geri dönülmez bir dedolarizasyon süreci sürüyor
Yorum yaz