TÜRKİYE

MİT'ten operasyon: Hicran İcuz etkisiz hale getirildi

MİT, Türkiye'nin terör örgütü olarak tanıdığı YPG'nin silahlı kadın ve gençlik yapılanması sorumlularından Hicran İcuz'u, Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'de etkisiz hale getirdi.
Sitede oku
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2012 yılında YPG'nin* kadın tugayı olarak kurulan YPJ sorumlularından 'Vejin Jiyan' kod adlı Hicran İcuz’u Suriye'nin Haseke kentinde etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Hicran İcuz, 2016'da örgütün kırsal yapılanmasına katılarak ideolojik ve silahlı eğitim aldı, silahlı faaliyetlerinin yanı sıra örgüte katılan Suriyeli çocuk ve gençlere yönelik silahlı eğitimlere katıldı. Özellikle örgütün silahlı kadın ve gençlik yapılanmalarında sorumlu düzeyde faaliyetler yürüten Hicran İcuz, özellikle sınır bölgelerindeki güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve suikast tipi eylemlerin planlayıcıları arasında yer aldı.
*Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili SDG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.
SAVUNMA
ABD ordusu ile YPG'den ortak silahlı tatbikat
Yorum yaz