TÜRKİYE

İstanbul'da gözaltına alınan 3 rapçi adli kontrol şartıyla serbest

İstanbul'da, organize suç örgütleri adına rap şarkıları yaptıkları ve bu örgütlere sosyal medya platformlarında destek verdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ünlü rapçiler Heijan, BIG ve CAC, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitede oku
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sosyal medya üzerinden suç örgütlerinin propagandasının yapılmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Heijan rumuzlu D.T, BIG rumuzlu S.I. ve CAC rumuzlu Ş.T, İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.
Savcılıkça ifadeleri alınan şüpheliler, 'suç işlemeye alenen tahrik etme' suçundan haklarında adli kontrol hükümleri uygulanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği''ne sevk edildi.
Hakimlik, şüpheliler hakkında 'yurt dışına çıkış yasağı' ve 'haftada bir ikametlerine en yakın karakola imza atma'yı içeren adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.
Aynı kapsamda şüpheli sıfatıyla aranan 'Muti' rumuzlu Muhammet Nedim D'nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
TÜRKİYE
Manisa'da zeytin tankında çıplak sepetlemeye gözaltı: İfadesi ortaya çıktı
Yorum yaz