Ukrayna krizi

Letonya Demiryolları: Sonbahardan itibaren Ukrayna tahılını taşıyabiliriz

Letonya Demiryolları Başkanı Pļavnieks, sonbahardan itibaren yılda bir milyon tona varan miktarda Ukrayna tahılını Letonya limanlarına taşımaya başlayabileceğini belirtti.
Sitede oku
Letonya Demiryolları Başkanı Rinalds Pļavnieks, Letonya radyosuna açıklamasında, “Geçen hafta Ukrayna'nın Letonya Büyükelçisi ile görüştük. Çalışanlarımız bu Pazar günü Ukrayna'dan iş gezisinden döndüler. Yılda yaklaşık 500 bin milyon tonun bu transit koridordan taşınabileceğini görüyoruz. Taşıma çalışmaları önümüzdeki sonbahardan itibaren başlayabilir” ifadesini kullandı.
“Bu yaza kadar bu konuda kesinlikle kuşkularım vardı, zira demiryolu için bu tür endüstriyel hacimlerin imkansız olduğuna inanıyordum, çünkü iki üç aktarmanın yapılması gerekiyor” diyen Pļavnieks, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama bu taşımalar yapılıyor ve Klaipeda limanına hizmet vermek için yetiyor. Ayda birkaç bin tonu buluyorlar, ancak lojistik ve aktarma kapasiteleri gelişmiş halde. Şu anda Letonya’da Ukrayna tahılını taşımak için gereken imkanlar var.”
Ukrayna krizi
ABD Savunma Bakanlığı: Ukrayna'dan tahıl ihracı için Karadeniz'de kaynaklarımız yok
Yorum yaz