Ukrayna krizi

'Ukrayna ordusu, bölgesel savunma militanlarından ve polislerden zorla biyomalzeme alıyor'

Ukrayna askeri komutanlığının, Odessa Bölgesi'nde ve Zaporojye Bölgesi'nin Kiev'in kontrolündeki kesiminde bölgesel savunma militanlarından ve polislerden donör malzemesi ve biyomalzeme toplama faaliyetlerini 20 Temmuz'dan itibaren yoğunlaştırdığı belirtildi.
Sitede oku
Rus kolluk kuvvetlerinde görevli bir çalışan, Ukraynalı gönüllü birliklerdeki kaynaklara dayanarak Ukrayna askeri yönetiminin biyomalzeme toplama faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sputnik'e konuşan Rus kolluk görevlisi, "Ukrayna ordusunun gönüllü birliklerindeki kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre, Zaporojye ve Odessa bölgelerinde bölgesel savunma militanları ve polisler arasında donör malzemesi ve biyomalzeme toplama faaliyetleri 20 Temmuz'dan itibaren yoğunlaştı" dedi.

Rus görevli, bu faaliyetlerin 19 Haziran 2023 tarih ve 620 sayılı Bölgesel Toplulukların Gönüllü Birliklerinin üyelerinden Biyomalzeme Toplanması ve Onların Muhafaza Edilmesi Prosedürü Hakkında Ukrayna Hükümeti Kararnamesi'ne ve Kişinin Genom Bilgilerinin Devlet Tescili Hakkında Ukrayna Kanunu'na dayanılarak yürütüldüğünü söyledi.
Askeri yönetim tarafından verilen talimatla 19 Ağustos'a kadar potansiyel donörlerin toplam sayısının belirlenmesi, donörlerin kan kalitesinin analiz edilmesi ve alınabilecek olası miktarların belirlenmesi gerektiğini anlatan Rus görevli, "Daha sonra bu birliklerin personelinden biyomalzeme alınması gerekecek ve askerler ve polisler gönüllü olarak rıza vermek zorunda kalacak. Reddetmeleri halinde işten atılmakla tehdit ediliyorlar, bu da seferberliğe alınma ve cepheye gönderilme tehdidi içeriyor" ifadelerini kullandı.

'Batı'ya satılabilir ya da ABD'nin askeri biyolaboratuvarlarında kullanılabilir'

Ukrayna yönetiminin askerlerin ve sıradan vatandaşların canına kıymet vermediğine dikkat çeken Rus görevli, toplanacak organların Ukrayna'daki çatışmaya katılan yabancı paralı askerler için kullanılabileceğini ya da Batı'ya satılabileceğini kaydetti. Bazı biyometrik numunelerin ABD'nin Ukrayna'daki askeri biyolaboratuvarlarında tıbbi araştırmalar için kullanılabileceğini de dışlamadı.

Rusya Güvenlik Servisi Sekreteri Nikolay Patruşev, Kiev rejiminin yaralı askerlerini biyomalzeme olarak kullandığını, organlarını çalarak nakilde kullandığına ilişkin bilgi elde ettiklerini belirtmişti.
Ukrayna krizi
Patruşev: Kiev rejimi, yaralı Ukraynalı askerlerin organlarını alıyor
Yorum yaz