YENİ ŞEYLER REHBERİ

Fizik tedavi uzmanı Çorum: Yatağa bağımlı bir hasta robotik tedaviyle tek başına yürüyebiliyor

Yatağa bağımlı hastanın robotik rehabilitasyon tedavisiyle ayaklandığını anlatan Doç. Çorum, “Hastaya önce normal fizik tedavisi yaptık ve başarı elde edemedik. Bu tedavinin üzerine robotik tedaviyi ekleyince çok büyük gelişmeler yaşandı. Şu anda tek başına yürüyor, tuvaletine gidebiliyor ve toplum içinde yürüyüş yapabiliyor” dedi.
Sitede oku
Radyo Sputnik’te Serhat Ayan’la Yeni Şeyler Rehberi programına Acıbadem Taksim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çorum konuk oldu. Çorum, Kuveytli hasta Rukiye Sirous Vijdani’nin Robotik Rehabilitasyon tedavisiyle mucizevi gelişimini Radyo Sputnik dinleyicileri ile paylaştı.

‘Robotik tedavi ile çok büyük gelişmeler yaşandı’

Son ameliyatının ardından yürüyemeyen hastanın, robotik tedavi sonucunda kas grubunda hızlı gelişmeler yaşandığını ifade eden Çorum, şunları söyledi:
“Bu teknolojiler ile beraber fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında büyük gelişmeler oldu. Bu hasta özelinde konuşacak olursak, ilk geldiğinde omurga operasyonları geçirmesi sonucunda tamamen felç olmuş bir hastaydı. Yatağa bağımlı bir pozisyondaydı. Yaşam kalitesi sıfır, günlük aktivitelerini bağımsız idare edemez bir durumdaydı. Hastaya önce normal fizik tedavisi yaptık ve başarı elde edemedik. Bu tedavinin üzerine robotik tedaviyi ekleyince çok büyük gelişmeler yaşandı.”

‘Tuvaletine gidebiliyor ve toplum içinde yürüyüş yapabiliyor’

‘Robotik rehabilitasyon’ ile hastanın sürekli tekrar yapabildiğine dikkat çeken Doç. Çorum, cümlelerini şöyle sürdürdü:
“4 ay sürece robotik tedavi alan hastamızda çok büyük başarılar elde ettik. Şu anda tek başına yürüyor, tuvaletine gidebiliyor ve toplum içinde yürüyüş yapabiliyor. Nörolojik ve ortopedik hasta grubunda bazı cihazlar yardımıyla tedavi gerçekleştiriliyor. Bu makinelerin özellikleri, yorulmadıkları için yoğun bir tedavi süreci sağlayabiliyorlar. Hastayı 40 dakika içerisinde yoğun tekrarlar ile 600 metre yürütebiliyor. Sürekli yürüme ve bu tekrarlar beyinde hücrelerin tekrar canlanmasına olanak sağlıyor. Başlangıçta yatağa tamamen bağlı olan hastamız, bu sayede tek başına yürüyebilir hale geldi.”
Yorum yaz