TÜRKİYE

Kuşadası'ndaki deprem sonrası Ahmet Ercan uyardı: Orta büyüklükte deprem olabilir

Kuşadası Körfezi'ndeki 4 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan değerlendirmelerde bulundu. Ercan, "İleride bu konumda küçük-orta büyüklükte bir deprem olabilir" dedi.
Sitede oku
AFAD, Ege Denizi'nde Kuşadası Körfezi'nde saat 02.49'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Söz konusu depremin derinliği 13.11 kilometre olarak ölçüldü.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından depremin ardından değerlendirmelerde bulundu. Ercan, "İleride bu konumda küçük-orta büyüklükte bir deprem olabilir" uyarısında bulunan Ercan şunları kaydetti:
"Kuşadası Körfezi'nde evimden 3 kilometre batıda, 13 kilometre derinde M4.2’lik yüksek frekanslı bir deprem 02.49’da oldu. İleride bu konumda küçük-orta büyüklükte bir deprem olabilir. Uykudan ürpererek uyandık. Bugün, daha büyüğü olursa şaşırırım."
Ercan 2. paylaşımında, "M4,2 büyüklüğündeki küçük deprem, Dilek Göçüntülü Kırığı üzerinde oldu. Bu kırık batıda Dil Burnu'ndan başlayıp, Güzelçamli, Davutlar, Ağaçlı, Söke'ye, doğuya doğru uzanıyor. Kuşadası'nda M6,5 olmadıkça yıkım yaratmaz" ifadelerine yer verdi.
TÜRKİYE
AFAD duyurdu: Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem
Yorum yaz