Ukrayna krizi

İngiliz uzman Clark: Karşı taarruzun başarısız olması Ukrayna’yı toprak tavizine itecek

İngiliz araştırma kuruluşu Civitas’ın Savunma ve Güvenlik Direktörü Robert Clark, Ukrayna ordusunun karşı taarruzunun kışa kadar başarısız olması durumunda ülke içinde ve Batı’da, kaybedilen topraklarından tamamen vazgeçme çağrılarının güçleneceğini ifade etti.
Sitede oku
Robert Clark, The Telegraph gazetesi için kaleme aldığı yazısında, Ukrayna ordusunun karşı taarruz sırasında büyük zorluklarla karşılaştığını belirterek taarruzun 'sabırsız uluslararası kitlenin beklemeye hazır olduğundan daha fazla zaman' aldığını kaydetti.
Ukrayna’ya askeri yardım yapan ülkelerin silah stoklarının azalmakta olduğuna, başta İngiltere ve ABD’de olmak üzer siyasetçilerin de seçimler öncesinde iç bütçeleri düşünmeye başladığına dikkat çeken uzman, “Zaman, Ukrayna ordusundan yana olmayan bir değişken. Yaz yakında sonbahara doğru geçiş yapacak. Çatışmalar yavaş yavaş sona erecek, çünkü dondurucu kış, birliklerin yüksek yoğunluktaki çatışmalara girme kabiliyetini azaltıyor. Bu da Rusya’ya savunmasını güçlendirmeye devam etmek için daha fazla zaman tanıyacak” dedi.
Ukrayna krizi
Peskov: Batı, Kiev tarafından Rusya'da düzenlenen her türlü terör saldırısına göz yummaya hazır
Yorum yaz