Ukrayna krizi

ABD basını: Ukrayna güçleri karşı saldırı sırasında Rusların savunma hatlarına dahi yaklaşamadı

Wall Street Journal gazetesi, Ukraynalı askerlerin anlatımlarına dayandırdığı haberinde, karşı saldırı operasyonları sırasında Kiev güçlerinin Rusya’nın savunma hatlarına dahi yaklaşamadıklarını yazdı.
Sitede oku
ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde, Ukraynalı askerlerle gerçekleştirdiği görüşmeler üstüne yayınlanan haberde, “Ukrayna güçleri, Rusların savunma hatlarına henüz yaklaşmış değiller. Bu savunma hatları tankları durduracak hendekler gibi bariyerler içeriyor ve cephe hattının 16 kilometre içerisinde yer alıyor” denildi.
WSJ’nin haberinde, tam olarak cephe hattının hangi kısmından bahsedildiği anlaşılmıyor fakat Zaporojye’den ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Rovnopol köyü yakınlarının kastedildiği düşünülüyor.
Ukrayna krizi
ABD'nin Ukrayna'ya teslim ettiği Bradley'ler neden karşı saldırıyı güçlendirmiyor?

‘Ukraynalı komutanlar Batı yapımı tankları artık saldırıya göndermiyor’

Bununla beraber gazetenin haberinde, Ukraynalı komutanların taktik değiştirdiği ve saldırıya geniş piyade birlikleri ile Batı ülkelerinin hibe ettiği tankları göndermeyi bıraktığı belirtiliyor. Bunun yerine yeri saptanmış hedeflere nokta atışlar yapıldığı kaydediliyor.
Ukrayna’nın aylardan beri planını yaptığı karşı saldırı operasyonları sırasında cephanesindeki Batı yapımı tanklardan pek çoğunu ve bir dizi askerini kaybettiği biliniyordu.
New York Times gazetesi de Ukraynalı askerlerin ifadelerine dayandırdığı bir haberinde karşı saldırı operasyonunun ağır ilerlediğini ve Rusya ordusunun savunma hatlarını geçmenin kolay olmadığını yazmıştı.
Ukrayna krizi
Doğruluk kontrolü: Londra'nın Kiev'e verdiği Storm Shadow, Ukrayna muharebelerinde etkili oldu mu?
Yorum yaz