DÜNYA

Fransa'nın Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi

Fransa'da polisin açtığı ateşte ölen 17 yaşındaki genç için çıkan olaylar nedeniyle Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.
Sitede oku
Fransa'da 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda, hükümet bir önlem daha aldı. Çıkan olaylar nedeniyle Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.
Öte yandan belediye, okul binaları ve karakolların yakıldığını ülkede şimdiye kadar 150 kişi gözaltına alındı. Olayları yatıştırmak için 40 bin güvenlik görevlisi görevlendirildi.
DÜNYA
Fransa'da isyan çıkmasının ardından: 17'sindeki genci öldüren polis, kasten adam öldürmekle suçlandı
Fransa'da dur ihtarına uymayan 17 yaşındaki sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesi nedeniyle başlayan protestolarda sokaklar savaş alanına dönerken, Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.
Protestolarda şu ana kadar 200'e yakın kişi gözaltına alınırken, hükümet bir karar daha aldı. Çıkan olaylar nedeniyle Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.
Yorum yaz