DÜNYA

Kremlin: Putin-Erdoğan görüşmesinde tahıl anlaşmasının ele alınmasını bekliyoruz

Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Uşakov, Rusya lideri Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bir araya geldiklerinde tahıl anlaşması ve Ukrayna’daki durumu görüşeceklerini düşündüğünü söyledi. Uşakov ayrıca, Rusya’nın tahıl anlaşmasından süresi dolmasından önce çekilmesini olası görmediğini belirtti.
Sitede oku
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcısı Yuriy Uşakov, St. Petersburg Ekonomik Forumu’ndaki açıklamaları sırasında, Rusya’nın tahıl anlaşmasından süresi dolmadan çekilmesinin mümkün olup olmadığının sorulması üstüne, "Muhtemelen hayır" yanıtını verdi.
Ukrayna tahılının ülkeden çıkarılması gibi Rusya’da üretilen tarım ürünlerinin uluslararası pazarlara ulaştırılması önündeki dolaylı kısıtlamaların da kaldırılmasını içeren tahıl anlaşmasının süresi, uzatılmaması halinde 16 Temmuz’da doluyor.
Bununla beraber Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in planlanan Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tahıl anlaşmasını ve Ukrayna’daki durumu ele almalarını beklediğini de belirtti.
Uşakov, gazetecilerin sorusu üstüne, Putin’in Türkiye ziyareti için hazırlıkların henüz başlamadığını kaydetti.
Uşakov, Putin’in beklenen Türkiye ziyareti konusundaki sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın böyle bir davette bulunduğu doğru. Dahası, Ankara ya da İstanbul’u ziyaret etme konusunda sıranın bizde olduğu konusunda da liderler sözlü bir anlaşmaya vardılar. Ancak Rusya Devlet Başkanı’nın Türkiye ziyaretinin tarihi konusunda bir anlaşmaya varılmış değil. Bu yüzden de bu ziyaret için gerçek bir hazırlık içine girdiğimizi söyleyemem.”

DÜNYA
Kremlin: Putin'in Türkiye ziyareti yakında gerçekleşecek
Yorum yaz