Ukrayna krizi

Güney Afrika lideri Ramaphosa, Afrika ülkelerinin barış girişimini görüşmek için Kiev’de

Güney Afrika Cumhuriyeti lideri Cyril Ramaphosa, Afrika ülkelerinin barış girişimini görüşmek için Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitti. Ramaphosa’nın yarın da Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmek için St. Petersburg’a gitmesi planlanıyor.
Sitede oku
Güney Afrika Cumhurbaşkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Ramaphosa’nın Kiev’in hemen dışında yer alan Nemeşayevo tren istasyonuna vardığı belirtildi.
Ramaphosa ve Senegal lideri Macky Sall’ın başında yer alacağı delegasyon, Afrika’nın barış girişimini ele almak için Kiev’de bugün Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşecek.
Afrika liderlerinin yarınsa aynı girişimi St. Petersburg’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeleri bekleniyor. Söz konusu görüşmenin gerçekleşeceğini Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da doğruladı.
Peskov, Putin’in bugün St. Petersburg Ekonomik Forumu’nun genel oturumunda yapacağı konuşma ve görüşmelerin ardından yarın da Afrikalı liderlerle bir araya gelmek için kentte kalmayı sürdüreceğini söyledi.
Afrika liderlerinin barış girişiminde yer alan maddelerin tamamı basına yansımadı ancak söz konusu girişimin taraflar arasında güvenin yeniden kurulmasını ve her iki tarafın da bazı tavizler vermesini içeren bir plan olduğu belirtiliyor.

Putin’in yardımcısı Uşakov: Afrika’nın Ukrayna projesini almadık

Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na katılan Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Rus basın mensuplarının, Afrika liderlerinin önerilerini alıp almadıkları sorusuna, “Hayır, henüz göndermediler” dedi.
Uşakov, söz konusu plandaki bazı maddelerinin açıklandığı haberi görüp görmedikleri sorusuna, “Böyle bir belgenin olduğu iddia edilen haberi gördük. Resmi olarak almadık” ifadesini kullandı.
Rus yetkili, “Belgede belirtilen öneriler, eğer belirtildiyse, Cumartesi günü Devlet Başkanımızın Afrika ülkelerinin liderleriyle görüşmesi sırasında değerlendirilecek” diye ekledi.
Ukrayna krizi
Putin, Ukrayna'yla ilgili barış planı sunan Afrikalı liderleri en yakın zamanda kabul edecek
Yorum yaz