MULTİMEDYA

Kolombiya'daki La Tomatina festivalinde 40 ton domates kullanıldı

Kolombiya'da düzenlenen 'La Tomatina' adlı domates festivalinde katılımcılar 40 ton domatesi birbirine fırlattı. Festivale katılanlar baştan ayağa kırmızıya boyandılar.
Sitede oku
1 / 7

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'nın Boyata bölgesindeki Sutamarchan kasabasında geçtiğimiz pazar günü düzenlenen 'La Tomatina' adlı domates festivali renkli görüntülere sahne oldu.

2 / 7

Yabancı turistlerin de katılımı ile Sutamarchan kasabasının ana caddelerinde yapılan geçit töreni ile başlayan festival, Sutamarchan Belediye Stadyumu’nda düzenlenen konserler, dans gösterileri ve çeşitli yarışmalar ile devam etti.

3 / 7

Festivalin en eğlenceli kısmı ise katılımcıların birbirlerine özgürce domates fırlattıkları domates savaşı oldu.

4 / 7

Geçtiğimiz pazar günü öğleden sonra yapılan domates savaşında kullanılmak üzere festival alanına tüketime uygun olmayan 40 ton domates getirildi.

5 / 7

Yetkililer, muhtemel kazaları önlemek amacıyla katılımcılara dikkatli olmaları çağrısında bulunurken, domates savaşının başlamasıyla birlikte tonlarca domatesi birbirlerine fırlatan katılımcılar kırmızıya boyandı.

6 / 7

Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgisini çeken La Tomatina festivali, domates yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla Sutamarchan kasabasında 2005 yılından bu yana düzenleniyor.

7 / 7

Festivalde domates savaşının yanı sıra domates yeme yarışması gibi çeşitli oyunlar düzenlenirken, domates yetiştiricileri de en büyük domates ve en ağır domates kategorilerinde ödüllendiriliyor.

Yorum yaz