Ukrayna krizi

Rus senatör: Zelenskiy, Donbass'taki çatışmayı Rusya-NATO savaşına dönüştürdü

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Senatörü Kovitidi, Zelenskiy'in Kiev'de iktidarı ele geçirmesinden beri Donbass'taki çatışmayı Rusya-NATO savaşına dönüştürdüğünü vurguladı.
Sitede oku
Sputnik'e demeç veren Federasyon Konseyi Anayasa Komitesi üyesi Olga Kovitidi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in göreve geldikten sonra Donbass'taki çalışmalarda izlediği politikayı eleştirdi:
"Zelenskiy rejimi, Ukrayna halkını hiçbir zaman düşünmedi. Donbass'ta barış ve ateşkes vaatleriyle insanları kandıran ve iktidarı ele geçiren Zelenskiy, çatışmayı NATO ile Rusya'nın savaşı haline getirdi."
Ukrayna krizi
Ukrayna Eski Başbakanı Azarov: NATO, Kiev'i ittifaka üyelik konusunda kandırdı

'İnsan hayatı umurunda değil'

Kovitidi, Ukrayna yönetiminin, halkına çok büyük acılar yaşattığına dikkat çekti:

"Kahovka Hidroelektrik Santrali'ndeki barajı havaya uçuran Zelenskiy, kendine has taktikle evcil hayvanları ve evlerle beraber sular altında bırakmaya karar verdiği insanları hiç düşünmedi. Zelenskiy, Rusya'yı ek rezervleri buraya çekmeye ve bu bölgedeki savunmayı güçlendirmeye zorlamaya yönelik saçma bir arzuyla hareket etti."

Ukrayna krizi
NATO Genel Sekreter Yardımcısı Geoana: Ukrayna konusunda ittifak içinde fikir birliği yok

'Halk barış istiyor'

Ukrayna yönetimindeki 'palyaçoların' Kahovka Baraj Gölü'nün yok edilmesinin ne kadar yıkıcı bir sonuca yol açacağını düşünmemeyi tercih ettiğini belirten Kovitidi, şu vurguyu yaptı:
"Bu kanlı süreçten bıkmış olan Ukrayna halkı, artık Zelenskiy'e inanmıyor ve barış istiyor. Ukrayna askerlerinin muharebe alanlarının hiçbirinde görevlerini yerine getirememesi, Zelenskiy için durumu daha da kötüleştiriyor."
DÜNYA
Alman Leopard üreticisi, tanklarının Ukrayna'da imha edildiğini kabul etti
Yorum yaz