DÜNYA

Fransa'da parkta bıçaklı saldırı: 4'ü çocuk 6 yaralı

Fransa'nın Annecy kasabasında meydana gelen bıçaklı saldırıda 4'ü çocuk toplam 6 kişi yaralandı. Suriyeli olduğunu söyleyen saldırgana nisanda İsveç'te mülteci statüsü verildiği açıklandı. Cumhurbaşkanı Macron "Korkakça bir saldırı" dedi.
Sitede oku
Fransız Alpleri'nde yer alan Annecy kasabasında bir parkta bıçaklı bir şahıs, bir grup çocuğa ve bir güvenlik görevlisine saldırdı.
Saldırıda yaralanan 4'ü çocuk 6 kişi hastaneye kaldırıldı.
Çocuklardan ikisinin 2, birinin 3 yaşında olduğu, bir diğerinin ise 22 aylık olduğu açıklandı. Çocuklardan ikisi ve yetişkinlerden birinin durumu ciddiyetini koruyor.
AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağına göre saldırının zanlısı, polise Suriyeli olduğunu söyledi. Aynı kaynak, sabıka kaydı bulunmayan saldırganın nisanda İsveç'in mülteci statüsü verdiği 31 yaşında bir erkek olduğunu aktardı.
İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, zanlının 'güvenlik güçlerinin hızla harekete geçmesiyle' gözaltına alındığını açıkladı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron saldırıyı 'korkakça' olarak niteledi.
Savcı Line Bonnet- Mathis de gazetecilere yaptığı açıklamada saldırganın terör saldırısı amacıyla hareket etmediğini belirtti.

Saldırgan iki kez İngilizce olarak 'İsa adına' diye bağırmış

Görgü tanıkları siyah uzun kollu bir gömlek ve şort giyen saldırganın parkta elinde bıçakla oradan oraya koşturduğunu ve etrafındakilere rastgele saldırdığını anlattı. Olay esnasında parkta koşu yapan eski profesyonel futbolcu Anthony Le Tallec, yerel Dauphine Libere gazetesine verdiği demeçte, "Herkese saldırmak istiyordu" dedi.
Başka bir görgü tanığı ise, “Oyun alanına girdi, bağırmaya başladı ve ardından bebek arabalarına doğru gitti, küçük çocukları bıçakladı" ifadelerini kullandı.
Yine AFP'nin kaynak gösterdiği bir videoda da saldırganın iki kez İngilizce "İsa adına" diye bağırdığı duyuluyor.
Yorum yaz