Ukrayna krizi

Belçika, Ukrayna'dan izahat bekliyor

Ukrayna güçlerinin Rusya'nın Belgorod bölgesine sınırın karşı tarafından saldırıları artırmasına ilişkin bir AB ülkesinden açıklama geldi. Ukrayna'ya yalnızca savunma amaçlı silah yolladıklarını hatırlatan Belçika Başbakanı silahların saldırılarda kullanılıp kullanılmadığının cevabını istiyor.
Sitede oku
Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Ukrayna’ya gönderdikleri silahların Rusya’nın Belgorod bölgesine saldırılarda kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesi için özel servislere talimat verdiğini açıkladı.
Yerel bir yayın kuruluşuna konuşan De Croo, “İstihbarat servisi ve ordumuzdan bu durumu incelemelerini istedik. Henüz teyit edilmedi, durumu inceliyoruz” dedi.
AB'den Ukrayna’ya yolladıkları silahların kullanım alanıyla ilgili kuralların net olduğunun altını çizen De Croo, bu silahların yalnızca savunma amacıyla kullanılabileceğini hatırlatıp “Ukraynalılardan durumu izah etmelerini bekliyoruz” ifadesini kullandı.
De Croo, silahların Ukraynalı sabotajcılar tarafından Belgorod’a saldırı amaçlı kullanıldığının kanıtlanması halinde ne yapılacağını ise söylemedi.
Ukrayna krizi
Belgorod Bölge Valisi: Rus ordusu Ukraynalı sabotajcılarla çatışıyor
Yorum yaz