2023 TÜRKİYE SEÇİMLERİ

Rusya’ya bağlanan Zaporojye bölgesinde birbiri ardına bir dizi patlama sesi duyuldu

Referandumla Ukrayna’dan ayrılıp Rusya’ya bağlanan Zaporojye bölgesinin idarecisi Vladimir Rogov, Melitopol ve Berdyansk kentlerinde büyük patlama seslerinin duyulduğunu kaydetti. Söz konusu patlamalar, Ukrayna güçlerinin Rusya topraklarına saldırılarını artırdığı bir dönemde yaşandı.
Sitede oku
Zaporojye Valisi Rogov, Melitopol kentinde yaklaşık beş patlama sesi duyulduğunu ve her birinin kentin kuzey sınırından dahi duyulabildiklerini kaydetti.
Rogov, Berdyansk’ta ise yerel saatle 18.40’ta birbiri ardına bir dizi patlama duyulduğunu belirtti. Zaporojye Valisi, Berdyansk’taki patlama seslerinin sebebine ilişkin “İlk belirlemelere göre hava savunma sistemleri devreye girdi, 6 roket düşürüldü. Berdyansklılar roketlerin düşürülme anını izleyebildiler” dedi.
Hava savunma sistemlerinin devreye girmesine neden olan saldırılarda kullanılan roketlerin her birinin düşürülüp düşürülmediği ya da bu saldırılar sırasında kent sakinlerine veya binalara zarar gelip gelmediğine ilişkin bir bilgi verilmedi.
Zaporojye bölgesinin iki kentinde duyulan bu patlama sesleri, Ukrayna ordusunun sınırın karşı tarafından Rusya topraklarına insansız hava araçları ve roketatar sistemleriyle saldırılarını artırdığı bir döneme denk geliyor.
Ukrayna krizi
Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinden 600 çocuk başka yerlere tahliye edildi
Yorum yaz