DÜNYA

Güney Kore'de eşcinsel evliliklerin önünü açacak ilk yasa tasarısı mecliste

Ataerkil aile yapısının hâlâ çok güçlü olduğu, doğum oranı rekor seviyede düştüğü için aile kavramının yeniden tanımlanması çağrılarının arttığı Güney Kore’de eşcinsel evliliğin yasallaşmasının önünü açacak ilk yasa tasarısı meclise sunuldu.
Sitede oku
Muhalefetteki Adalet Partisi’nden Jang Hye-yeong ve diğer partilerden 12 vekilin gündeme getirdiği evlilik eşitliği yasasıyla medeni kanunun eşcinsel evliliklere izin verecek şekilde değiştirilmesi amaçlanıyor.
Medeni birliktelikler ve bekar kadınların tüp bebek tedavisi görebilmesini hedefleyen iki farklı teklifle birlikte sunulan tasarının meclisten geçmesi beklenmiyor ama hükümet üzerinde baskı oluşturması amaçlanıyor.
DÜNYA
Uganda'da eşcinsellere idam cezası öngören yasa yürürlüğe girdi
Güney Kore’de anayasa evlilik ve ailenin ‘insan onuru ve cinsiyetlerin eşitliğine’ dayalı olması gerektiğini söylüyor. Eşcinsel çiftlere hukuki haklar tanınması çabaları uzun süredir devam etse de dini gruplar bu tür adımların ‘eşcinselliği yasallaştıracağı’ gerekçesiyle karşı çıkıyor.
Öte yandan şubatta önemli bir yargı zaferi kazanılmış ve eşcinsel çiftlerin tıpkı heteroseksüel çiftler gibi ulusal sağlık sigortasından birlikte yararlanmasına izin çıkmıştı.
Asya- Pasifik bölgesinde Avustralya, Yeni Zelanda ve Tayvan’da eşcinsel evlilikler hukuken tanınıyor. Japonya’da da salı günü bir mahkeme eşcinsel birlikteliklerin yasaklanmasının hukuki olmadığına hükmetti.
DÜNYA
Tayvan'da eşcinsel çiftlerin çocuk evlat edinmesine izin çıktı
Yorum yaz