Ukrayna krizi

Moskova’da insansız hava araçları apartmanlara saldırdı

Rusya’nın başkenti Moskova’da insansız hava araçları apartmanlara saldırdı, binalarda küçük tahribatlar oluştu. İlk bilgilere göre saldırılar nedeniyle apartman sakinleri yaralanmadı.
Sitede oku
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, sabahın erken saatlerinde insansız hava araçlarının başkentte düzenledikleri saldırı sonucunda birkaç apartmanda küçük ölçekli tahribat oluştuğunu açıkladı.
Sobyanin, acil durum servislerinin olay yerlerine gittiğini ve buralarda incelemelerde bulunduklarını belirtti. Moskova Belediye Başkanı ayrıca, şimdiye dek aldıkları bilgilere göre saldırılar yüzünden ‘kimsenin ciddi bir yaralanma geçirmediğini’ ekledi.
Daha önce Sputnik haber ajansına bilgi veren kaynaklar, insansız hava araçlarından birisinin başkentteki Profsoyuznaya sokağı 98 numaradaki apartmanın üst katlarına saldırdığını, binanın ön cephesinin tahrip olduğunu ve dairelerin camlarının kırıldığını söylemişti. İnsansız hava araçlarından bir diğerininse Atlasova Tinao sokağındaki 24 katlı bir binaya düştüğü belirtilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna, Moskova’ya sekiz insansız hava aracıyla saldırdı

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova’daki konutlara yönelik saldırıyı ukrayna hükümetinin gerçekleştirdiği açıklamasını yaptı. Savunma Bakanlığı yetkilileri, saldırı sırasında sekiz insansız hava aracının kullanıldığını, söz konusu araçlardan her birinin düşürüldüğünü kaydetti.
Rus Savunma Bakanlığı yetkilileri, terör eylemi olarak tanımladıkları saldırı sırasında Ukrayna tarafına ait insansız hava araçlarından üçüne elektronik harp sistemleri ile müdahale edildiğini, bunun sonucunda araçların kontrollerini kaybettiklerini ve belirledikleri hedeflere ulaşamadıklarını belirtti.
Yetkililer, geri kalan insansız hava araçlarınınsa Moskova’nın hemen dışında konuşlu olan Pantsir hava savunma sistemi ile vurulduklarını kaydetti.
Yorum yaz