DÜNYA

Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telefonları

Seçimlerin ikinci turunda galip gelen Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a çok sayıda ülkenin liderinden tebrik telefonları geldi.
Sitede oku
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ürdün Kralı 2. Abdullah, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular de ele alındı.

Irak

Öte yandan İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak Başbakanı es-Sudani, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Venezüella

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro da Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Maduro, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutladı.

NATO Genel Sekreteri

Bununla birlikte NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medyadaki açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.
Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik ettiğini aktaran Stoltenberg, Vilnius'ta temmuzda yapılacak NATO Zirvesi, Ukrayna'ya destek verilmesi, NATO'nun caydırıcılık ve savunmasının güçlendirilmesi, İsveç'in NATO katılımının sonuçlandırılması gibi önemli konuları da ele aldıklarını belirtti.

KDP lideri Mesut Barzani

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak yeniden göreve seçilmesinden dolayı tebrik etti.

İtalya

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İtalya Başbakanı Meloni, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Suudi Arabistan

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular da değerlendirildi.

Bahreyn

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bahreyn Kralı el-Halife görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

BM Genel Sekreteri

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, BM Genel Sekreteri Guterres, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik ederek, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. Görüşmede bölgesel konular da değerlendirildi.

IKBY Başkanı Barzani

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Barzani, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.
Yorum yaz