2023 TÜRKİYE SEÇİMLERİ

Rus senatör: Erdoğan yönetimindeki Türkiye, kendi çıkarlarına bağlı bir dış politika sürdürecek

Rus Senatör Puşkov, Türkiye'nin Erdoğan yönetiminde dış güçlerin çıkarlarına değil, kendi çıkarlarına bağlı bir dış politika sürdüreceğine işaret etti.
Sitede oku
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nde Anayasa Komitesi üyesi Aleksey Puşkov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde dış güçlerin çıkarlarına değil, kendi çıkarlarına bağlı bir dış politika sürdüreceğini yazdı.
Erdoğan’ın kazandığına dikkat çeken Puşkov, “Bu, Türkiye'nin dış politikasının, onu belirlemeye çalışan dış güçlerin çıkarlarına değil, kendi çıkarlarına bağlı olarak devam etmesi anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye'de en son 2019'da Erdoğan'ın katılımıyla bir uluslararası forumda bulunduğunu ve o zaman ‘Türk toplumunun bağımsızlık arzusunu ve Batı'dan gelen sürekli baskıdan kaynaklanan bir rahatsızlık hissettiğini’ kaydeden politikacı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Onun (Erdoğan'ın) Türk toplumunun büyük bir kısmından aldığı destek, ABD hakimiyetine geri dönme konusundaki isteksizliğini gösteriyor. Bu yirminci yüzyıla dönüş olurdu. Öysa Türkiye kendisini yeni, 21. yüzyılda, çok kutupluluk ve güç alanlarının değiştiği bir yüzyılda görüyor. Ülke geleceğe bakıyor.”
Yorum yaz