YENİ ŞEYLER REHBERİ

Varol Yaşaroğlu: Grafi2000 döneminde bizim gibi mizah üretebilen başka bir firma yoktu

Teknolojinin ve yapay zekanın işlerini kolaylaştırdığını söyleyen karikatürist Varol Yaşaroğlu, evden çalışarak çizgi film üretebileceğini keşfetmesi ile başlayan kariyer yolculuğunu Radyo Sputnik dinleyicilerine aktardı.
Sitede oku
Radyo Sputnik’te Serhat Ayan’la Yeni Şeyler Rehberi programına konuk olan karikatürist Varol Yaşaroğlu, yapay zekayı çok yakından takip ettiğini belirterek kariyerinin başlangıcından itibaren teknolojiye karşı duyduğu ilgiyi anlattı.
Yaşaroğlu, "Grafi2000 ile 1999 zamanlarında internet yeni yeni yaygınlaşmaya başlarken animasyonlar oluşturup internette yayımlıyorduk. Evden çalışarak teknoloji ile çizgi film yapabileceğimi fark ettim ve karikatürlerimi dijital olarak göndermeye başladım. İnternette animasyonlar izlenir hale gelince sonrasında Kanal D’de Koca Kafalar’la Baba Haber Bülteni diye bir format yaptık o da çok başarılı oldu. Şu anda yapay zekayı yakından takip ediyorum ve araştırma-geliştirme olayım hala kopmadı. Sürekli teknolojiyi kullanıp bir şeyleri değiştirmeye yönelik düşüncelerim hala değişmedi" ifadelerini kullandı.

‘Biz hem ebeveynleri hem de çocukları güldürmeyi başardık’

Kral Şakir’in animasyon sektöründe önemli bir marka olduğunu söyleyen Yaşaroğlu, “Hem ebeveynleri hem de çocukları güldürmeyi başardık” diyerek Kral Şakir’in güçlü bir mizahı olduğuna şöyle dikkat çekti:
“Cartoon Network ilk defa Türk yapımı yayımlamaya karar verince Grafi2000 ekibi olarak biz kendimize çok güveniyorduk çünkü o dönemde bizim gibi mizah üretebilen başka bir firma yoktu. Biz de aşırı komik bir şey yaparak ‘Kral Şakir’i ortaya çıkardık. O zamanlar çocuğun zekasını küçümseyen işler yapılıyordu ve çocuklar da bir süre sonra sıkılıyorlardı. Biz aşırı komik bir şey yaparak, hem ebeveynleri hem de çocukları güldürmeyi başardık. Şu anda Kral Şakir için Türkiye’nin 1 numaralı çocuk ve aile markası diyebiliriz.”
Yorum yaz