Ukrayna krizi

Zelenskiy'in danışmanı: Karşı saldırıya zemin hazırlamak için öncü operasyonlara başlandı

Podolyak, Ukrayna ordusunun karşı saldırıya zemin hazırlamak için öncü operasyonlara başladığını belirtti.
Sitede oku
İngiliz The Guardian gazetesine demeç veren Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Ukrayna yönetiminin düzenlemeyi planladığı karşı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Bu kesintisiz bir süreç'

Karşı saldırıyı, herhangi bir günün, belirli bir tarihin veya saatin konusu olmayan zorlu bir süreç olarak tanımlayan Podolyak, "Bu kesintisiz sürecin bazı bileşenleri halihazırda uygulanıyor. Örneğin ikmal hatlarının imha edilmesi ve cephe hattı ardındaki depoların patlatılması gibi" iddiasında bulundu.
Ukrayna krizi
Ukrayna istihbaratı: Bir numaralı hedefimiz Putin

'Belgorod bölgesinde yaşananlara benzer saldırılar sıklaşacak'

Söz konusu eylemlerin yoğunluğunun giderek artacağını ancak bunun oldukça uzun bir zaman dilimini gerektireceğini söyleyen Podolyak, "Saldırı ivme kazandıkça, Belgorod bölgesinde yaşananlara benzer saldırılar sıklaşacak" dedi.
22 Mayıs'ta Rusya'nın Belgorod Bölgesi'ne düzenlenen saldırı sonucunda 1 sivil ölmüş, 13'ü de yaralanmıştı. Saldırının ardından Rusya ordusu terörle mücadele operasyonu başlatmış ve bir gün sonra operasyon sona ermişti.
Ukrayna krizi
Kiev'in 'Putin bir numaralı hedef' açıklamasına Kremlin'den yanıt

Belgorod saldırısı Artyomovsk yenilgisi yüzünden

Operasyonda 70 Ukraynalı asker öldürülürken 4 zırhlı araç ve 5 arazi imha edilmişti. Bakanlık, saldırıyı Ukrayna ordusunun kritik öneme sahip Artyomovsk kentinde aldığı yenilgiyle ilişkilendirmişti.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da, Kiev'in Belgorod Bölgesi'nde düzenlediği saldırıya benzer eylemlerine bundan sonra da hızlı ve son derece sert yanıt verileceğini vurgulamıştı.
Ukrayna krizi
Şoygu: Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki saldırılarına gelecekte de son derece sert yanıt verilecek
Yorum yaz