Ukrayna krizi

Lavrov, Batı'nın Ukrayna'ya yeni silah tedarikini yorumladı: Kabul edilemez bir tırmandırma

Batı'nın Ukrayna'ya silah tedarikinin F-16 savaş uçağına varmasını 'kabul edilemez bir gerginlik tırmanışı' diye niteleyen Rusya Dışişleri Bakanı, Biden yönetimine ABD Genelkurmay Başkanı'nın realist değerlendirmelerine kulak vermeye çağırdı.
Sitede oku
Gazeteci Pavel Zarubin’e konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya modern savaş uçakları ve diğer ağır silah türlerinin tedarikine ilişkin planlarının kabul edilemez bir gerginlik tırmanışı olduğunu belirtti.
Rus diplomat, “Batı'da hala bunu anlayan insanların olduğunu düşünüyorum, ancak her şeyi Washington, Londra ve onların Avrupa Birliği içindeki uyduları dikte ediyor” diye konuştu.
Ukrayna krizi
Newsweek: Kiev NATO'dan F-16’ları aldıktan sonra Kırım'ı vurmayı planlıyor

‘Milley’nin sözleri gerçeği anlamaya yönelik bir adım’

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley’nin 'Ukrayna'nın 1991 sınırları içindeki topraklarının geri dönüşünü yakın gelecekte bekleyemeyeceği' yönündeki sözlerini hatırlatan Rusya Dışişleri Bakanı, bunun 'Batı’nın gerçeği anlamasına yönelik bir adım olduğunu' dile getirdi:
"O (Milley), Ukrayna'nın öngörülebilir gelecekte 1991 sınırları içindeki tüm topraklarının geri dönüşünü bekleyemeyeceğini söyledi. Bu da sahadaki gerçekleri anlamaya yönelik atılmış bir adımdır."
Ukrayna krizi
ABD, Ukraynalı pilotların F-16 eğitimine Danimarka ve Hollanda’nın öncülük edeceğini açıkladı
Yorum yaz