DÜNYA

Peru'da üzerinde Nazi bayrağı ve Hitler'in adı bulunan 58 kiloluk kokain ele geçirildi

Peru'daki narkotik polisi, Belçika'ya gönderilmek üzere hazırlanan ve üzerinde Nazi bayrağının yanı sıra Adolf Hitler'in isminin yazılı olduğu paketlere sarılı 58 kilogram ağırlığında kokain ele geçirdi.
Sitede oku
Operasyon, Peru'nun kuzey Pasifik kıyısındaki Paita limanında gerçekleştirildi.
Liberya bayraklı yük gemisi C Anisha R'de bulunan ve kuşkonmaz taşıdığı belirtilen konteynırlarda uyuşturucu madde bulunduğu yönünde bilgi edinen narkotik polisi limana operasyon başlattı. Daha önce Ekvador'a demirlediği öğrenilen geminin Belçika'ya gitmeyi planladığı belirtildi.
Gemideki 80'den fazla konteynırın incelenmesi sonucunda bir konteytırın havalandırma sistemi içerisine saklanan 58 kilogram ağırlığındaki kokain paketlerini bulundu.
Perulu yetkililer daha önce tuğla şeklindeki paketlerde ve diğer pek çok farklı şekillerde uyuşturucuya rastladıklarını ancak Nazi Almanyası'nın bayrağını taşıyan bir uyuşturucu paketini ilk kez gördüklerini kaydetti.
Yılda yaklaşık 100 ton uyuşturucu üretildiği tahmin edilen ülkede söz konusu uyuşturucuların çoğu Avrupa'ya deniz üzerinden gönderiliyor. Bir diğer uyuşturucu güzergahı ise kokainlerin küçük uçaklarla taşındığı Bolivya.
Dünyanın en büyük ikinci koka yaprağı üreticisi olan Peru, aynı zamanda kokainin de en büyük ikinci üreticisi konumunda.
DÜNYA
Norveç'te meyve kutularına saklanmış 800 kilogram kokain ele geçirildi
Yorum yaz