VERİ MAÇ

Lig sonrası gözler yeniden Kupa'da

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında son olarak 2013'te kupayı müzesine götüren Fenerbahçe, son şampiyon Demir Grup Sivasspor'u ağırlayacak. MKE Ankaragücü ise Perşembe günü Medipol Başakşehir karşısında 32 yıllık hasretine son vermeye çalışacak.
Sitede oku
Radyo Sputnik’te yayınlanan Serhat Ayan, Ata Arslan ve Çağlar Öner’in hazırlayıp sunduğu Veri Maç programında futbolda öne çıkan başlıklar değerlendirildi, ilgi çekici istatistikler paylaşıldı.
Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final rövanş maçları zamanı. İlk maçtaki 0-0'lık sonucun ardından Demir Grup Sivasspor'u ağırlayacak Fenerbahçe, 18. finali için sahaya çıkacak. Kazanan takımın adını finale yazdıracağı maçta beraberlik halinde 15'er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak. Uzatma bölümünde de eşitliğin bozulmaması durumunda finalist, seri penaltılar sonucu belirlenecek.
Kupada bir diğer eşleşmenin müsabakası ise Perşembe günü. MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Medipol Başakşehir'i eleyerek, 32 yıl sonra bu organizasyonda adını finale yazdırmak istiyor. Sarı-lacivertliler, son olarak 1990-1991 sezonunda Türkiye Kupası'nda final oynamış ve Galatasaray'a kaybetmişti.
Futbol ‘Kupa’ mesaisine odaklanmışken Veri Maç programında Spor Toto Süper Lig’e de mercek tutuldu. Bu sezon geriye düştüğü maçlarda en çok puan toplayan takımlara dikkat çekildi. Şenol Güneş yönetiminde bambaşka bir görüntü çizen Beşiktaş, Süper Lig’de bu sezon geriye düştüğü maçlardan 23 puan toplarken, Fenerbahçe de 23 puanla aynı başarıyı gösterdi. Bu iki takımı 19 puan ile Arabam.com Konyaspor, 17 puan ile VavaCars Fatih Karagümrük ve 16 puan ile Galatasaray takip etti.
Yorum yaz