Ukrayna krizi

Global Times: Batı, Ukrayna’daki çatışmaya korkunç son hazırlıyor

Çin’in Global Times gazetesi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in Hiroşima’daki G7 Zirvesi’ne katılımının Batı ülkelerinin Rusya’yla çatışmayı müzakereler yoluyla bitirme niyetinde olmadığını gösterdiğini belirtti.
Sitede oku
Haberde, “Zelenskiy’in ses getiren G7 katılımı ve Batı’nın giderek artan askeri tedariki, Batı’nın çatışmayı silah yoluyla bitirmeye çalıştığına işaret ediyor. Bu da durumu daha da kötüleştirecek ve karmaşık hale getirecek” ifadelerine yer verildi.
Rusya’nın Artyomovsk zaferi sayesinde Ukrayna üzerindeki askeri üstünlüğünü sürdürdüğü, ama Batı’nın Rusya’yı zayıflatmak için silah tedarikini artırarak Ukrayna’yı araç olarak kullanmaya devam ettiği kaydedildi.
Ukrayna’ya verilen F-16 savaş uçaklarının komşu Romanya ve Polonya’ya yerleştirilmesi durumunda Rusya’nın sert yanıtının gecikmeyeceği ifade edilen yazıda, “Hiçbir silah savaşın gidişatını değiştiremez. Ancak F-16’nın konuşlandırılması, NATO’yu Rusya’yla doğrudan savaşa götürebilir, çünkü en önemli mesele, çok yer ve karmaşık sistem bakımı isteyen savaş uçaklarının nereye konuşlandırılacağı” denildi.
Ukrayna krizi
Rusya: Wagner birlikleri, hava ve topçu kuvvetlerinin desteğiyle Artyomovsk’un kurtuluşunu tamamladı

Çin Dışişleri'nden de G7'ye tepki

Bununla birlikte Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying de Twitter hesabından yaptığı açıklamada G7 ülkelerini eleştirdi. "Bazı G7 ülkeleri Çin'in küresel güvenlik ve refaha en büyük tehdit olduğunu söyledi. Gerçekten mi? Gerçek dünyanın beynini yıkayamayacak ve onları aptal yerine koyamayacaksınız" dedi. Hua, "Çin böyle bir tehditse egemen devletlere savaş açan, meşru yabancı hükümetleri deviren, çok taraflı anlaşmalardan çekilen ve diğer ülkeleri tedarik zincirlerini daraltmaya zorlayan bazı G7 ülkelerine ne demek lazım?" diye devam etti.
Yorum yaz