SEYİR HALİ

Zekeriya Mete: Rize'de MHP'nin aldığı oylar CHP'ye yaradı

CHP 46 yıllık bir sürenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de milletvekili çıkardı. Bu durumun analizini yaparak Rize halkının isteklerine dikkat çeken Zekeriya Mete, Rizeli seçmenlerin bir tepki oyu kullandıklarını iddia etti.
Sitede oku
Radyo Sputnik’te Ali Çağatay’la Seyir Hali programına eski İstanbul Hububat İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete konuk olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Rize’de 46 yıl sonra milletvekili çıkartmasını yorumladı.
Mete, “Ben bu sonuca hiç şaşırmadım. Tarih tekerrürden ibaret oldu. Anavatan Partisi döneminde de aynısı olmuştu. Rizeli seçmenler ANAP’a tepki olarak Refah Partisi’nden Şevki Yılmaz’a oy verip milletvekili seçmişti. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu adaylara bir tepki olsa gerek böyle bir tercih yaptı” ifadelerini kullandı.

‘Rize’de yıllardır milletvekili çıkartamayan CHP bunu başarmış oldu’

Rize’de CHP’nin milletvekili çıkartmasını MHP’nin topladığı oylar ile ilişkilendiren Rizeli iş insanı Zekeriya Mete, şunları söyledi:
“Mesela çok enteresan Milliyetçi Hareket Partisi, Rize’de 19 bin oy almış. Bu müthiş bir başarı çünkü MHP’nin tarihinde böyle bir oy yok. Tabi MHP böyle bir oy alınca bu durum CHP’nin işine yaradı ve yıllardır Rize’de milletvekili çıkartamayan CHP bunu başarmış oldu.”

‘Rize şehrine siyasi olarak doğru yaklaşılmadı’

Rize şehrine yeterince önem verilmediğini iddia eden Mete, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Siyasette 40 küsur yıldır Rizeli iş insanları var ama Rize şehrine siyasi olarak doğru yaklaşılmadı. Son zamanlarda kentsel dönüşüm adı altında bir takım yapılaşma ve modernizasyon çalışmaları devam ediyor olsa da ne kadar başarılı sonuçlar verecek göreceğiz.”

‘Sizin bu çayı Dünya Oteller Birliği’ne entegre etmeniz gerekir’

Çay ve fındık üreticilerine gerekli desteğin verilerek çay ve fındığın katma değerli pazarlanabilmesi gerektiğini vurgulayan Zekeriya Mete, şu noktalara dikkat çekti:
“Karadeniz insanının çay ve fındıktan başka bir geliri yok. Sizin bu ürünleri katma değer katarak pazarlayabilmeniz gerekir. Katma değerli ürün satamazsanız da üreticiye düzgün fiyat veremez ve refahını artıramazsınız. Ondan sonra da doğal olarak tepkiler oluşacaktır. Bakınız Dünya’da organik çay üreten tek ülke biziz. Özellikle altını çiziyorum çünkü bizim çaylarımızda hiçbir zirai ilaç kalıntısı yoktur. Tüm Asya Pasifik ülkelerinde haşere üremesin diye zirai ilaç kullanılır ve bu da insan sağlığına ciddi zarar verir. Sizin bu çayı Dünya Oteller Birliği’ne entegre etmeniz gerekir.”
Yorum yaz