Radyo Sputnik’te Serhat Ayan’la Yeni Şeyler Rehberi programına ITGroup CEO'su Mehmet Ertan Erdoğan ve Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. öğretim üyesi Nihan Kalkandeler Özdin konuk oldular.
‘ChatGPT destekli yeni modülümüz ile hızlı aksiyon alabileceğiz'
Türkiye’de şirketlerin teknolojiye açılan penceresi olan ITServ, ilk yerli ve milli izleme yazılımı sertifikasına sahip ürünü ITOC (IT Operasyon Merkezi) ile yapay zeka ChatGPT’yi birleştirdi. Artık kurumların ITOC ile tüm teknolojik altyapılarını anlık olarak cepten ve portal üzerinden izleyebileceğini bunun yanı sıra herhangi bir sorunda ChatGPT yapay zekâ entegrasyonu sayesinde kritik problemlerin çözüm sürelerini kısaltabileceğini ifade eden ITGroup CEO'su Mehmet Ertan Erdoğan şu açıklamaları yaptı:
“Bir süredir makine öğrenmesi ile ürünlerimizi geliştiriyorduk. ChatGPT destekli yeni modülümüzü ekiplerimizin karmaşık ve zor problemlerde daha hızlı aksiyon alabilmeleri için geliştirdik. Mühendislerimizin gerçekleştirdiği çalışmayla artık iş ortaklarımızın da yapay zekadan faydalanmasını sağlayacak hizmeti devreye alıyoruz. Gelecekte de yapay zeka ve makine öğrenmesini kullanarak ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”
'Karavan fikrinin kalıcı ve etkili bir çözüm olduğunu tartışmak gerek'
Önce pandemi ardından Kahramanmaraş depremleri karavana olan ilgiyi artırırken uzmanlar insanların güvenlik endişesi ile karavanlarda yaşamayı bir alternatif olarak gördüğünü söylüyor. Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Nihan Kalkandelen son zamanlarda insanların bir hayat kurgulamaya ve karavan hayatına yöneldiğini şöyle açıkladı:
“Yaşanan depremin büyüklüğü ve zihinlere kazınan acı sonuçları karşısında insanlar, kendilerine yaşam alanı kurma çabasında, bir başkasının elleriyle yapılmış betonarme binaların içinde kaygıyla yaşam sürmek yerine kendi güvenli ve dokunulmaz, yıkılmaz alanını yaratmaya tutunuyor. Bunun nedeni insani barınma hakkının yanlış yapılanma nedeniyle gaspa uğramış olması ve insanın çareyi kendi yöntemleriyle bulması. Ama bunun kalıcı ve etkili bir çözüm olduğunu tartışmak gerekir. Bundan sonra deprem tehdidi altında olan herkesin karavanda yaşaması ve karavan şehirlerin mobil insanları olma fikri oldukça düşündürücü.”