Ukrayna krizi

Lugansk'ta patlama: 7 yaralı

Lugansk Halk Cumhuriyeti Halk Milisinden emekli Yarbay Andrey Maroçko, Lugansk kentinin merkezinde meydana gelen patlamada 7 kişinin yaralandığı açıklandı.
Sitede oku
Telegram kanalından konuya ilişkin bir paylaşım yapan Maroçko, Lugansk kentinin merkezinde meydana gelen patlamada ön bilgilere göre beş kişinin yaralandığını, üç kişinin durumunun ağır olduğunu yazdı.
Maroçko, “Lugansk’ın merkezinde meydana gelen patlamada ön bilgilere göre beş kişi yaralandı, üç kişinin durumu ağır” ifadelerini paylaştı.
Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) lideri Leonid Paseçnik daha önce Lugansk’ın tam merkezinde şiddetli bir patlamanın olduğun bildirmişti. LHC Kamu Dairesi'ne göre patlama, devlet televizyon ve radyo şirketinin çok yakınında meydana geldi.

Patlamada LHC İçişleri Bakanı vekili yaralandı

Bu arada LHC güvenlik organlarından bir kaynak, Sputnik’e demecinde Lugansk’ın merkezinde yer alan bir berber dükkanında meydana gelen patlamada LHC İçişleri Bakanı vekili İgor Kornet’in yaralandığını söyledi.
Kaynak, “Patlama sonucu Kornet yaralandı” bilgisini verdi.
Son olarak LHC lideri Leonid Paseçnik, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Lugansk’ın merkezinde meydana gelen patlamada yaralı sayısının yedi olduğunu aktardı.
Paseçnik, “Tüm yaralılar cumhuriyetteki sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındı. Dört erkeğin durumu ağır, aralarında 17 yaşında bir genç ve LHC İçişleri Bakanı vekili İgor Kornet var. Doktorlar yaralıların hayatta kalmaları için mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.
Rusya Soruşturma Komitesi ise patlamanın salona yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldiği bilgisini verdi. Kurum ‘cinayete teşebbüs’, ‘yasadışı yollardan patlayıcı veya patlayıcı cihaz elde etme ve ‘kolluk kuvvet yetkilisinin hayatına kastetme’ suçlamaları ile ceza davası açtı.
Yorum yaz