Ukrayna krizi

Şoygu: Ukrayna ordusu nisan ayında 15 binden fazla zayiat verdi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna ordusunun geçen ay 15 bin fazla zayiat verdiğini belirtti.
Sitede oku
Rusya Savunma Bakanlığı'nda yapılan toplantıda konuşan Şoygu, özel askeri harekat kapsamında kaydedilen gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

Nisan ayında Ukrayna ordusuna büyük bir darbe vurduklarını anlatan Şoygu, "Batılı ülkelerden gelen benzeri görülmemiş askeri yardıma rağmen düşman önemli kayıplar veriyor. Sadece son bir ayda 15 binden fazla kişiyi yitirdiler" dedi.
Rusya ordusunun nisan ayı içinde Ukrayna ordusuna ait 8 uçak, 2777 İHA, 430 tank ve muhtelif zırhlı araç, 18 çok namlulu roketatar aracı, 225 topçu silahı ve havan mermisini imha ettiğini belirten Şoygu, Batı'nın Ukrayna güçlerine tedarik ettiği silahları ortadan kaldırmaya devam ettiklerini vurguladı.

Bu yıl Rusya ordusunun düşmanı etkili şekilde vurmak için yeterli sayıda mühimmat teslim aldığını kaydeden Şoygu, silahlı kuvvetlerin tüm kesişme hattı boyunca aktif faaliyetler yürüttüğünün altını çizdi.

'Bazı özel silah türlerinin alımı 7 kat arttı'

Rusya savunma sanayii kompleksinin ordunun ve donanmanın ihtiyaçlarını karşıladığını, 2022'nin başına kıyasla ana silah türleri alımının 2.7 kat, özel silah türleri alımının 7 kat arttığını bildiren Şoygu, yeni silah türlerinin de seri üretime alındığını belirtti.

Savunma Bakanı, "'Taktiçeskoye raketnoye voorujenie' (Taktik füze silahı) adlı kuruluş, yeni silah türlerinin seri üretimine başladı. Kuruluş, bazı en yeni silah türlerine ilişkin tüm geliştirme aşamalarını kısa sürede tamamlayarak seri üretime geçti. İşletme, devletin savunma siparişlerini belirlenen sürelerde yerine getiriyor ancak yüksek hassasiyetli imha silahlarının üretim hacminin en kısa sürede 2 katına çıkarılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Yorum yaz