SEYİR HALİ

Zonguldak Madenci Korosu konserlerine devam edecek

Kahramanmaraş merkezli 11 şehri etkileyen 7.8 ve 7.6’lık depremlerin ardından sahada gerekli mücadeleyi verdiklerini belirten maden işçisi Dursun Nazlı, kurdukları ‘Zonguldak Madenci Korosu’ hakkında bilgi vererek, “Bizim bu koroyu oluşturmamızdaki amaç maden işçilerinin acı ve hüzün ile anılmalarının önüne geçerek bu algıyı kırmaktı” dedi.
Sitede oku
Radyo Sputnik’te Ali Çağatay’la Seyir Hali programına konuk olan maden işçisi Dursun Nazlı, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki deneyimlerini ve üyesi olduğu ‘Zonguldak Madenci Korosu’nun çalışmalarını anlattı.

'Depremin 15. saatinden itibaren sahaya indik'

Türkiye Taş Kömürü madencileri olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerin 15. saatinden itibaren sahaya indiklerini belirten Dursun Nazlı, deneyimlerini şöyle aktardı:
“Depremin 15. saatinden itibaren Türkiye Taş Kömürü madencileri olarak sahaya indik. Şunu özellikle belirtmek isterim ki biz madencilere kurum tarafından hiçbir baskı gelmedi. Kurumumuz bizlere gönüllü olarak gitmek isteyen var mı diye sorduğunda 5 bin madenci olarak özveriyle sahada çalışmak istediğimizi belirttik. Depremde arama kurtarma çalışmaları faaliyetlerinde ekipmanın önemi çok büyüktür. Bizim ekipman sıkıntımız olduğu halde elimizde neyimiz varsa onunla sahada mücadele vererek elimizden gelen bütün özveriyi sergiledik. Hiçbir madenci arkadaşımız ekipman yetersizliğini bahane ederek geri adım atmadı.”

Zonguldak Madenci Korosu hakkında

Madencilerin kamuoyunda acı ve hüzünle gündeme geldiğini ifade eden Dursun Nazlı, bu algının kırılması amacıyla ‘Zonguldak Madenci Korosu’nu kurduklarını şu cümleler ile anlattı:
“Madenci koromuz 2018 yılının ortalarında kuruldu ve ilk konserini 4 Aralık 2018 Dünya Madenciler gününde Zonguldak’ta gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara ve Kastamonu gibi şehirlerde halka açık alanlarda ve uluslararası turizm fuarlarında verdiğimiz konserler ile kendimizi gün ve gün geliştirmeye devam ediyoruz. Dün UNESCO’nun (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Zonguldak’a ziyareti sebebiyle kendilerine bir konser verdik. Bizim bu koroyu oluşturmamızdaki amaç maden işçilerinin kamuoyunda facialar, acı ve hüzün ile anılmalarının önüne geçerek bu algıyı kırmaktı. Bizler maden işçileri olarak yer altından çıkıyoruz, provalar yapıyoruz ve gelen teklifler doğrultusunda konserler veriyoruz. Bu konserlere devam ederek koromuzu geliştirmeye de devam edeceğiz.”
Yorum yaz