EKONOMİ

ABD hükümeti Bitcoin satışı yaptı mı?

ABD hükümetinin satış yaptığı yönündeki iddialar on-chain verilerine göre yalanlanmış durumda. Bitcoin'deki düşüşün sebebi olduğu iddia edilen ABD hükümetinin Bitcoin satması olayı gerçekten yaşandı mı?
Sitede oku
Kısa bir süre önce Arkham Alert tarafından bildirilen bilgilere göre ABD hükümetinin kontrolündeki Bitcoin cüzdanlarında hareketlilik yaşandığı iddia edilmişti.
Ardından BTC fiyatında ani bir düşüş yaşanmış ve gün içerisinde 30 bin doların üstüne çıkmayı başarmış olan BTC, 27 bin dolar civarına kadar düşmüştü.
Satış iddiaları resmi makamlarca doğrulanmamıştı.
Bununla birlikte Arkham Alert tarafından paylaşılan bilginin daha fazla detayla desteklenmemesi kripto para topluluğunda şüphe uyandırdı.
Buna ek olarak iddiaların sahibi Arkhan Alert, resmi Twitter hesabından ABD hükümetinin Bitcoin satışı yaptığına dair paylaşımlarını sildi.
YAŞAM
'Yeni Bitcoin': ABD'de yumurta fiyatlarında yaşanan artış Twitter'ın gündeminde
Peki ABD hükümeti gerçekten Bitcoin sattı mı?
ABD hükümetinin daha önce el koyduğu BTC’leri tuttuğu cüzdanlara dair on-chain verileri incelendiğinde, söz konusu cüzdanlarda herhangi bir hareketlilik gözlenmediği görülüyor.
Bitcoinsistemi.com'dan Mete Demiralp'in aktardığına göre, Glassnode’un sağladığı veriler incelendiğinde özellikle yüklü miktarda BTC bulunduran ve işlem yaptığı iddia edilen Mt. Gox cüzdanındaki BTC bakiyesinde herhangi bir değişim yok.
Yine ABD hükümetinin de satış yaptığı yönündeki iddialar on-chain verilerine göre yalanlanmış durumda.
EKONOMİ
Bankacılık devinden Bitcoin öngörüsü: 2024 sonuna kadar 100 bin doları görebilir
Yorum yaz